Skyl og del de små kartofler i kvarte og skyl og skræl skorzonerrødderne grundigt og skær dem i 5-6 cm lange stykker. Kog begge dele al dente i letsaltet vand i 6-8 min. Dræn vandet fra og lad dem dampe lidt af i en sigte.
Soigner svampene og del i mindre stykker. Pil skalotteløg. Del hvidløg i fed - de skal ikke pilles. Skyl timian og pluk bladene af - hak dem fint. (gem lidt timian til pynt og gem evt. de afplukkede stilke til når du steger torsken)
Tag en stor pande og varm den op til høj varme. Kom en generøs mængde god oliveolie på og tilsæt de forkogte skorzonerrødder og kartofler - rist igennem et par minutter. Krydr med salt og peber. Kom skalotteløg, hvidløg og svampe på og rist det hele sammen til det er gyldent og lækkert. Tilsæt hakket timian og smag til med salt og peber.
Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber.
Steg fisken på skindsiden i 2-3 min. i lidt neutral ol (se video ovenover)ie på en meget varm pande.
Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt de afplukkede timianstilke og et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Som vist!
Kundekommentarer ()