0
Timianbagt rødspætte på biksemad af rodfrugter med sennepssauce

Timianbagt rødspætte på biksemad af rodfrugter med sennepssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Biksemad: Skræl selleri, gulerødder og rødbeder og pil rødløgene. Skær alle grøntsagerne i tern på 1 cm (hold løgene for sig). Sauter først rodfrugterne i lidt olie i 7-8 min. uden de tager farve. Tilsæt løg, salt og peber, skru lidt op for varmen og rist det hele til grøntsagerne er møre - men stadig har bid. For at undgå at rødbederne farver resten af grøntsagerne, kan de ristes eller bages separat og blandes i lige før servering.

Fisk: Læg fileterne ved siden af hinanden og krydr dem med salt og peber. Læg lidt frisk timian på hver filet og rul dem sammen. Læg fiskene tæt i et lille smurt ovnfast fad og bag dem i en 175 grader varm ovn i 12-15 min. (til fileterne er gennembagte).

Sauce: Smelt smørret i en lille kasserolle. Rør æggeblomme, dijonsennep og et lille nip salt sammen. Rør det varme smeltede smør i lidt af gangen til det hele samler sig. Tilsæt evt. lidt vand hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og dijonsennep.

Anretning: Fordel biksemaden på midten af fire tallerkner. Læg fileterne oven på og dryp sennepssaucen rundt om.

Server sammen med små hele bagte kartofler og en grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?