0

Helstegt skærising på cremet rodfrugtmos med hasselnøddepesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pesto: Kør ¼ tsk. chili, hvidløg, citronskal og persille ensartet i en foodprocessor og tilsæt olien lidt ad gangen. Tilsæt hasselnødder, salt og peber og kør til en ikke alt for fin pestokonsistens. Smag til med krydderier og evt. citronsaft.

Mos: Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker (kan erstattes med persillerødder og selleri), skær dem i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe af. Tilsæt mælken og mos dem med en elpisker. Pluk bladene af timiankvisten. Vend timianblade, dijonsennep, friskrevet peberrod og flødeost (kan erstattes med smør) i med en dejskraber og smag til med salt og peber.

Fisk: Krydr melet med salt og peber, dup fiskene tørre og vend dem deri. Smelt rigeligt med smør på en pande, lad det bruse af og steg fiskene gyldne på begge sider.

Fordel rodfrugtmosen på 4 tallerkner, læg fisken ved siden af og server pestoen i en lille skål ved siden af.

Server sammen med en skål grøn salat og groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?