Start med at tænde ovnen på 230 grader varmluft. Skrub jordskokkerne grundigt og fjern evt. urenheder med en kniv. Vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Spred jordskokkerne ud på en bageplade og bag dem til de har taget godt med farve - ca. 20-25 min. Når de er færdige vendes de med harissaen i en skål. Bemærk, at du selv kan styre mængden af harissa.
Skrub gulerødderne og skær dem ud i tynde strimler. Skyl persillen og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.
Bland gulerødder, persillestilke, persilleblade og lidt citronsaft (gem lidt til hummus) i en skål.
Dræn vandet fra kikærterne, men smid ikke vandet ud.
Blend kikærterne til en lind hummus, og smag den til med sesamolie, salt, friskkværnet peber, et godt skud olivenolie og citronsaft.
Bemærk- du kan justere konsistensen af hummusen med noget af vandet fra kikærterne.
Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Skær den ud i kuvertstykker. Varm en stor pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olie. Steg fisken på den ene side i ca. 3-4 min. og derefter ca. 30 sekunder på den anden side. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret hummusen i bunden af en dyb tallerken med fisk, jordskokker og gulerodssalat på siden.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()