0
Stegt lyssej i kokos med pak choy, basilikum og ingefær

Stegt lyssej i kokos med pak choy, basilikum og ingefær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris

Skyl risene i en sigte og sæt dem over at koge efter anvisning på posen.

kokosmælklimefishsaucebasilikumingefær
3 min.
Kokossauce

Kom kokosmælken op i en gryde og tilsæt hvad der svarer til den halve mængde vand. Bring det kort i kog og smag til med masser af limesaft, fishsauce og salt.

Skyl basilikum forsigtigt og pluk bladene af stilkene og gem til senere. Snit stilkene super fint med en skarp kniv og kom op i kokossaucen.

Skræl ingefæren og snit den i tynde tændstiklignende stænger og kom dem ned i saucen.

lille pak choy
15 min.
Pak choy

Halver pak choy på langs og skyl den i mellem bladene - men knæk dem ikke af.

Dryp dem grundigt af for vand. Sæt en stor pande over ved højeste varme og tilsæt en smule olie. Steg pak choy på skærefladen til de har taget godt med farve med stadig har masser af sprødhed - ca. 2-3 min. Krydr med salt og peber.

lyssejfilet med skind
25 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden ned og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Lun kokossaucen op og hæld den henover fisken. Slut af med pak choy og basilikumblade.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?