0
Stegt laks med spaghetti, peccorino, estragon og broccoli.

Stegt laks med spaghetti, peccorino, estragon og broccoli.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Laks (se video ovenover): Krydr laksen med lidt salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Broccoli med peccorino: Skyl broccoli, og skær det i 2-3 mm tynde skiver – evt. på et mandolinjern (brug gerne det meste af stokken også – kassér dog den nederste træede del!). Rist broccoli på en pande i olivenolie sammen med finthakket hvidløg samt skalotteløg. Kom et par spsk. vand ved, og riv halvdelen af peccorinoen i! Tilsæt plukkede og hakkede estragonblade og vend den kogte pasta i sammen med et par klumper smør og lidt olivenolie. Smag til med salt og peber samt revet peccorino.

Pasta. Kog pastaen i rigeligt vand. (Det skal smage salt som Middelhavet!) Tilsæt 1-2 tsk olivenolie til vandet. Kog pastaen i henhold til kogetiden angivet på posen. Dræn i et dørslag.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget - den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe - vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre!

Anretning: Som vist på billedet – pynt med lidt plukket estragon og riv lidt ekstra peccorino over lige inden servering.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Fif til tilberedning af laks:

Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt undertilberedt i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere laksen med et saftigt indre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?