Skræl kartoflerne og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker, og et godt skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 10 minutter, til de er møre.
Skræl skalotteløget og skær det i tynde ringe og gem dem til senere.
Pluk dilden ud i blade og snit stilkene fint med en kniv. Gem ligeledes til senere.
Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber og læg den til side til senere - ikke på køl.
Halver salaten på langs og skyl den grundigt inde imellem bladene. Dryp den godt af for vand. Varm en stor gryde op og tilsæt lidt olivenolie. Steg salaterne kort, så de falder en smule sammen, men stadig har bid. Ca. 2-3 minutter.
Tilsæt skalotteløgene og lad dem varme lidt med et minut eller to og træk herefter gryden fra varmen og tilsæt creme fraichen og vend det hele godt rundt. Riv masser af citronskal fint ned i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber.
Bemærk, hvis du laver mad til 4 kuverter, kan du med fordel stege salaten over to omgange og så vende det hele sammen i en skål bagefter.
Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.
Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt dildblade og hakket dildstilke, sammen med et godt skud olivenolie eller en god klat smør. Vend grundigt rundt og smag til med salt og peber.
Anret kartoflerne på en tallerken med laksen på siden og den stuvede salat til.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()