0
Stegt kulmule med skind med spaghetti, grønne bønner, courgette, rucola og stegte hvidløg

Stegt kulmule med skind med spaghetti, grønne bønner, courgette, rucola og stegte hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

  1. Skær courgette i mundrette stykker.
  2. Pil og hak hvidløg fint.
  3. Nip bønnerne og kog dem i 5-10 min afhængig af størrelse.
  4. Rist courgettestykkerne af i halvt olivenolie/halvt smør i en sautepande.
  5. Når det er godt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som ristes med et par minutter. Tilsæt bønner som ristes med i 2-3 minutter.
  6. Smag til med salt og peber og halvdelen af parmesanen, der er revet fint.
  7. Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand, siger italienerne) med et par teskefulde olivenolie. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe godt af i et dørslag.
  8. Vend den kogte spaghetti med sautéen.
  9. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden.
  10. Varm en god støbejerns- eller slip-letpande op til medium til høj varme.
  11. Steg fisken på skindsiden på den varme pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. Når fisken er sprød og gylden på skindsiden, tilsættes et par klumper frisk smør, og der skrues ned til medium varme.
  12. Steg derefter fisken i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side, mens du drypsteger.
  13. Vend skyllet rucola i pastaen, og server straks.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over retten ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?