0
Stegt ising/skærisingfilet med krydret aubergine, tomat og grønne linser

Stegt ising/skærisingfilet med krydret aubergine, tomat og grønne linser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginersmå cherrytomaterras el hanout
1 min.
Aubergine

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Skyl auberginer og tomater. Halvér auberginen på langs og rids den godt ned i kødet med en kniv. Gnid den med lidt olivenolie og massér krydderiet godt ned i kødet. Kom dem op i et ildfast fad, med folie over, og bag i ovnen til de er møre - ca. 20-25 min.

Når der mangler ca. 10 min kommer du tomater ind i fadet og lader dem bage med.

grønne linserhjertesalat
10 min.
Linser

Skyl linserne i en sigte og sæt dem over i en gryde, med rigeligt, letsaltet vand. Kog dem stille og roligt til de er møre - ca. 15 min.

Når de er møre, hælder du vandet fra og smager til med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Mens linserne koger kan du dele salaten i kuvertstykker og skylle dem grundigt.

isingfilet
20 min.
Fisken

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke og krydr dem med salt og friskkværnet peber. 

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden. Steg fisken i alt ca. 2-3 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

25 min.
Aubergine

Når auberginen er mør, skraber du kødet ud med en ske og hakker det groft igennem med en kniv og kommer den op i linserne, vender sammen og smager til med salt og peber.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Anret linserne og aubergine på en tallerken med fisken ovenpå. Anret salaten ved siden af, med tomater ovenpå. Kom tilsidst en god klat ricotta på tallerknen - og husk at give den lidt friskkværnet peber.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den frisk ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsæt den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?