0

Skindstegt laksefilet med grønt i grønt og tomatmarmelade

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Start med at koge perlebyggen efter anvisningen på pakken.

Tomatmarmelade: Skær hver cherrytomat i 4 stykker, læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt, peber, sukker og lidt olie. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Lad tomaterne køle lidt af, hæld dem i en skål og mos dem let sammen med paprika og 1 spsk. æblecider (eller 1 tsk. balsamico).

Grønt i grønt: Start med at lave en pesto: Persille, basilikum, mandelsplitter, hvidløg og olivenolie blendes til en pesto i en minihakker/blender. Pestoen blandes sammen med den færdigkogte perlebyg og smages til med friskrevet parmesanost og salt. Soigner asparges og forårsløg og snit dem i små stykker - gerne på skrå (hvis stænglerne er tykke halveres de inden de snittes). Vend dem sammen med perlebyggen.

Fisk: Skær laksen i portionsstykker (hvis det ikke allerede er gjort). Steg laksen på skindsiden i lidt smør og rapsolie ved middel varme til skindet er gyldent og sprødt - beregn ca. 10-12 min. Vend og steg i kort tid på den anden side (ca. 1 minut).

Server retten sammen med godt groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?