0

Skærising i indonesisk curry med kokos, citrongræs og gurkemeje

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Krydr fileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og fæstn dem med en tandstikker. Læg dem i et lille fad, dryp med citronsaften og lad dem trække på køl mens resten laves. Krydderpasta: Kom skalotteløg, hvidløg, chilier, gurkemeje og shrimp paste (kan købes i specialforretninger - men kan erstattes af lidt god olie, hvis du ikke kan skaffe det) i en foodprocessor og kør det til en ensartet pasta. Hak ingefæren fint, trim citrongræsset for grove blade og knus stænglerne godt med fx bunden af et glas. Varm lidt olie i en sauterpande, tilsæt krydderpastaen og rist til det begynder at dufte kraftigt. Tilsæt ingefær, citrongræs og laurbærblade og rist videre i 2-3 min. Tilsæt kokosmælk, tamarindpasta (kan købes i specialforretninger og kan udelades, hvis du ikke kan skaffe det) og ½ dl vand og krydr med salt og peber. Lad saucen simre til olien begynder at skille fra (ca. 10 min.). Læg fiskerullerne ned i saucen - så langt ned som muligt - og lad curryen simre uden låg i 15 min. til fisken er mør. Drys med friskhakket koriander og server sammen med jasminris og naanbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?