0

Skærising i indonesisk curry med kokos, citrongræs og gurkemeje

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Krydr fileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og fæstn dem med en tandstikker. Læg dem i et lille fad, dryp med citronsaften og lad dem trække på køl mens resten laves. Krydderpasta: Kom skalotteløg, hvidløg, chilier, gurkemeje og shrimp paste (kan købes i specialforretninger - men kan erstattes af lidt god olie, hvis du ikke kan skaffe det) i en foodprocessor og kør det til en ensartet pasta. Hak ingefæren fint, trim citrongræsset for grove blade og knus stænglerne godt med fx bunden af et glas. Varm lidt olie i en sauterpande, tilsæt krydderpastaen og rist til det begynder at dufte kraftigt. Tilsæt ingefær, citrongræs og laurbærblade og rist videre i 2-3 min. Tilsæt kokosmælk, tamarindpasta (kan købes i specialforretninger og kan udelades, hvis du ikke kan skaffe det) og ½ dl vand og krydr med salt og peber. Lad saucen simre til olien begynder at skille fra (ca. 10 min.). Læg fiskerullerne ned i saucen - så langt ned som muligt - og lad curryen simre uden låg i 15 min. til fisken er mør. Drys med friskhakket koriander og server sammen med jasminris og naanbrød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

er meget flotte  

ff

Bonusinfo

lugter hvis man spiser for