0
Rødspættefilet Milanese med penne, broccoli og tomat

Rødspættefilet Milanese med penne, broccoli og tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccolibasilikumsmå cherrytomater
1 min.
Broccoli

Skyl og skær broccoli i buketter, og skær også den øverste del af stænglen, der er skrællet, i mindre stykker. Pluk og skyl basilikum i koldt vand. Del tomaterne i 4 kvarte.

raspæghvedemelsmørneutral olie
10 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne grundigt på begge sider med salt og sort peber. Vend dem i mel, derefter i sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde) og til sidst vender du fileterne i en blanding af rasp (se video ovenover) og fintrevet parmesan (brug ca. halvdelen her). Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når de er gyldne og sprøde på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør, som bruser op. Vend nu fileterne, og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. Sæt fisken til side et lunt sted, mens du laver pastaen færdig.

pasta penne
12 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Kom det sidste minut små buketter broccoli i vandet sammen med pastaen, og kog det med. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie. Lad retten stå og køle lidt ned, mens du laver alt det andet klar.

parmigiano reggiano (Parmesan)basilikumsmå cherrytomaterhvidløg
15 min.
Sovs:

Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rist dem gyldne på den pande og i det fedtstof, hvori du stegte fisken. Når de dufter godt af gyldne løg, tilsætter du den kogte pasta og broccoli. Rist godt igennem et par minutter. Tilsæt nu skårne og skyllede tomater og grofthakket, skyllet basilikum. Krydr med salt og sort peber, og riv det sidste parmesan i.

citron
20 min.
Anretning:

Anret som vist på billedet. Med lidt citron som presses over fisken ved bordet.

Se video med huskokken der laver retten her: https://www.youtube.com/watch?v=VduTjK9eglc&feature=youtu.be

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?