Fisk: Skær fileten i portionsstykker og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for varmen og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - nu er fisken klar til servering.
Spidskål: Fjern evt. de yderste blade på spidskålen og flæk den på midten. Hvis den er stor deles den i 4 stykker - de skal hænge sammen ved stokken - og skær evt. det nederste af stokken. Læg kålen i bredbundet gryde med skærefladen nedad, tilsæt ½ dl vand, 100 g smør, lidt salt og saften fra ½ citron. Kog under låg i 1 min., fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt "kogningen" - der nu, da vandet er fordampet, går over i en stegning. Når kålen er gylden på skærefladen er kålen færdig. Vend kålen om og lad en lille klat frisk smør smelte ned mellem bladene - krydr med salt, peber og lidt citronskal og skalotteløg. Pynt med lidt brøndkarse.
Skorzonerrod: Skræl skorzonerrødderne og del dem i 8-10 cm lange stykker og læg dem i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Blancher dem kort og steg dem derefter gyldne på en pande i lidt smør ved jævn varme. Når de er gyldne tilsættes 2 dl kraftig hønsefond som reducerer til det halve. Stegesmør/hønsefond er din sauce til retten - så pas derfor på, at du ikke branker smørret under stegningen!
Anret som vist på billedet.
Server sammen med små kogte kartofler og evt. en salat.
Kundekommentarer ()