Start med at koge perlebyggen efter denne grundopskrift: 2 dl perlebyg og 4 dl vand (letsaltet) koges i 20 min. Trækker derefter i 20 min.
Fisk: Start med at lave basilikumrasp: Kom rasp, basilikum og det rengjorte hvidløg i en blender sammen med salt og peber. Skær fisken i portionsstykker og læg dem i et smurt ovnfast fad. Drys basilikumraspen oven på fisken og læg nogle små smørklatter på. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter (til fisken er mælkehvid).
Tilbehør: Rengør skalotteløgene og snit dem fint. Rengør svampene og skær dem i kvarte. Varm lidt olie op i en gryde og rist svampene. Tilsæt balsamico og hønsefond og vend den færdigkogte perlebyg i. Når fonden er blevet varm tilsættes mascarponen. Når den er smeltet tilsættes skalotteløgene og friskrevet parmesanost. Lige inden servering tilsættes fintsnittet persille.
Server den færdige fisk sammen med perlebygsrisottoen.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()