Jordskok/svampetapanade:
Skræl og vask champignoner, jordskokker og løg. Skær dem i meget fine tern og sautér dem i en gryde med lidt olie i ca. 2 min. Hæld det over i en skål og lad det køle af i nogle minutter. Gerne i køleskab. Tilsæt herefter blødt smør og rasp til det binder sammen og krydr med salt og peber.
Mørksej:
Anret mørksejen i portionsstykker, der er lige tykke over det hele. Krydr med salt og peber og fordel tapanaden oven på portionsstykkerne. Bages i ovnen i 10 min. ved 200 grader.
Tomatsauce:
Fiskefonden koges ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det reducere til en passende konsistens (kan også jævnes med lidt maizena). Tilsæt tomatkoncentrat og kødet fra 4 tomater (uden kerner).
Bund af spidskål:
Spidskålen snittes i strimler og sauteres i en gryde med lidt smør og 1 spsk. vand. Krydr med salt og peber.
Server retten med ris eller kartofler.
Kundekommentarer ()