0
Laks med blomkål, quinoa, dild og dukkah

Laks med blomkål, quinoa, dild og dukkah

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Laks (se video ovenover): Krydr laksen med salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprød og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for lang tid. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.

Quinoa og blomkålssalat: Her har jeg brugt den velsmagende og omega 3-fyldte “superfood” quinoa (som udtales Keen-Wah og stammer fra Andesbjergene i Sydamerika). Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn guinoaen godt. Rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddeagtigt og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen og kog i 10 min. Sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af. Riv blomkål på den grove side af et rivejern, eller skær den i ultratynde skiver på et mandolinjern. Vend den kogte quinoa og blomkål sammen med halvdelen af dukkah’en. Pluk og skyl dild og hak 2/3 af det, vend det i sammen med god olivenolie og citronsaft – smag til med salt og peber. Pluk hjertesalat i hele blade, skyl og tør dem og vend dem i salaten.

Anretning: Som vist på billedet. Drys med det sidste dukkah, og pynt med det sidste dild.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?