0
Laks en papilotte med spinat og citron-estragonsmør på ris

Laks en papilotte med spinat og citron-estragonsmør på ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Drys fisken med salt på kødsiden og lad den trække til den skal bruges.
  3. Sæt risen over at koge i dobbelt så meget saltet vand som ris. Kog risen efter anvisningen på pakken. Kom en smørklat ned til risene, og hold dem lune under låg. Læg evt. et viskestykke imellem gryden og låget, for at opsuge overskydende damp.
  4. - Citronskallerne rives fint.
     - Skær to runde, tynde skiver citron pr. person og pres resten af citronerne.
     - Forårsløget snittes fint – hold den hvide og grønne del separat.
     - Spinaten skylles og slynges tør og lægges over i en stor skål sammen med de grønne toppe af forårsløgene.
     - Estragonen hakkes mellem-groft.  Gem et par stilke til pynt.
  5. I en lille gryde smeltes 2-3 spsk. smør pr. person sammen med det hvide af forårsløgene. Tilsæt 2 spsk. citronsaft pr. person og den hakkede estragon og varm godt igennem.  Denne lune dressing hældes over spinaten, og der krydres godt med salt og peber.
  6. Lav portions-fiskepakkerne (1 pr. person) af rektangler af bagepapir, eller stanniol. Pakkerne kan pakkes som madpakker, hvor snipperne bøjes opad i stedet for ned under pakken, eller i den form man synes.  Det vigtigste er at væden, der samler sig i pakken ikke kan løbe ud.
    Del spinaten op i portioner og læg det i bunden af pakken. Fisken dryppes med olivenolie og drysses med 1-2 tsk. revet citronskal pr. person, sammen med lidt peber.
    Til sidst lægges en estragonstilk og spinat, og to skiver citron på hvert stykke fisk.
    Pakkerne foldes sammen og bages i ovnen til fisken lige er gennemvarm, omkring 10-12 minutter.
    Tag pakkerne ud og lad dem stå 5 min. inden de åbnes.

    Anretning:  Server pakkerne på et fad og giv risen til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?