0
Kuller alla Milanese med pasta sedani, spidskål og tomatsauce

Kuller alla Milanese med pasta sedani, spidskål og tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

spidskålsmå tomaterhvidløg
Grøntsager forberedelse:

Soigner spidskålen og fjern evt. de yderste blade og del kålen i mundrette stykker. Del tomaterne i halve eller kvarte. Pil og skær hvidløg i tynde skiver.

fuldkornspasta sedani
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie. Lad det stå og køle lidt ned, mens du laver alt det andet klar.

rasp2kullerfilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, ca. 2-3 pr person. Krydr fisken grundigt på begge sider med salt og sort peber. Vend dem i mel, derefter i sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde) og til sidst vender du fileterne i en blanding af r (se video ovenover)asp og fintrevet parmesan (brug ca. halvdelen her). Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når de er gyldne og sprøde på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør, som bruser op. Vend nu fisken, og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. Sæt fisken til side et lunt sted, mens du laver pastaen færdig.

parmigiano reggiano (Parmesan)Skagenfood tomatsugo
Grøntsager & pasta:

Rist hvidløg gyldne på den pande og i det fedtstof, hvori du stegte fisken. Når de dufter godt af gyldne løg, tilsætter du spidskål og steger med i 2-3 minutter. Tilsæt den kogte pasta og rist godt igennem et par minutter. hvorefter du tilsætter skårne og skyllede tomater og  tomatsauce. Lad det koge igennem 1 minut. Smag til med salt og sort peber, og riv det sidste parmesan i.

citron
Anretning:

Anret som vist på billedet. Evt. med lidt citron, som presses over fisken ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?