
 Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Skær fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad til senere - sæt ikke fadet på køl.
Tænd din ovn på 160 grader varmluft.
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Kog dem møre stille og roligt - ca. 10-15 minutter.
Sæt fisken i ovnen og bag den ca. 15 minutter.
Rist valnødderne på en tør pande og lad dem køle en smule af. Skyld persillen og ryst den godt tør for vand. Riv osten fint på et rivejern.
Blend valnødder og persille til en grov pesto mens du tilsætter rigeligt god olivenolie. Tilsæt osten derefter når du har blendet persille og nødder en smule. Du kan bruge en stavblender, en søjleblender eller alternativt en morter.
Smag pestoen til med rigeligt citronsaft, fintrevet citronskal og salt og friskkværnet peber.
Skær spidskålen ud i grove chunks og pluk dem fra hinanden, så du får en grov salat.
Vend spidskålen godt rundt med pestoen.
Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt et par spsk god olivenolie og knus kartoflerne let med en gaffel. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber.
Anret de knuste kartofler på en tallerken med kålsalaten ovenpå og den bagte fisk på siden.
Velbekomme!
test mere spidskål
info om bredbladet persille
Kommentarer og forslag til opskriften