0
Klassiske sprødstegte rødspættefileter med persillesovs & karamelliseret citron

Klassiske sprødstegte rødspættefileter med persillesovs & karamelliseret citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Rødspætte challenge
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerkruspersille
1 min.
Kartofler:

Skræl kartoflerne og del evt. de største, så de er lige store. Kog i rigeligt godt saltet vand i 20-22 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre - kom en generøs klat smør ved og vend forsigtigt rundt - drys med lidt hakket persille og gerne lidt godt flagesalt som fx Maldon eller Læsø.

kruspersille
10 min.
Hakket persille:

Pluk alt persillen af stilkene og skyl det grundigt i 2-3 hold koldt vand. Dræn vandet fra - gerne i en salatslynge og hak persillen meget fint.

sødmælkfløde 38% (piskefløde)urtebouillonsmørhvedemel
15 min.
Persillesovs:

Smelt 25 gram smør pr. person i en, gerne tykbundet, kasserolle, tilfør 1 spsk. hvedemel pr. person og bag det igennem i et minuts tid ved jævn varme, imens det bruser let, uden det tager farve. Tilsæt nu mælk lidt ad gangen, til du opnår en passende tyk konsistens - lad det koge igennem et par minutter, mens du pisker heftigt, så alle klumper røres ud - kog det i et minuts tid, mens du hele tiden pisker, nu mere moderat - tilsæt evt. lidt mere mælk og pisk igennem igen, tilsæt så piskefløde og lad det koge et par minutter. Smag saucen til med urtebouillon, samt salt og hvid peber og evt. lidt muskatnød. Lige før du serverer, tilsætter du MASSER af finthakket kruspersille til den brandvarme sovs.

Pas på sovsen brænder let på! 

citron
30 min.
Karamelliseret citron:

Halvér citronen. Varm en støbejernspande op til høj varme og brænd citronen på skærefladen i et par minutter.

rødspættefiletæghvedemelraspolie
35 min.
Rødspættefileter:

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. (Hvis fileterne er store, kan de med fordel deles på langs). Fritér fisken i rigeligt neutral olie i en gryde ved ca. 185 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt godt salt.

Fortrækker du at pandestege i smør, kan du snildt gøre det også :-)

45 min.
Anretning:

Som vist - pres lidt af saften fra de karamelliserede citroner over den sprøde fisk ved bordet! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?