0

Kartoffelbagt filet royal af torsk med mild sennepssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mos: Start med at koge 400 g skrællede kartofler i usaltet vand (så er de lettere at mose). Hæld vandet fra kartoflerne - men gem lidt til mosen. Mos kartoflerne sammen med ægget, de friskhakkede krydderurter (spar ikke på urterne), salt og peber samt lidt af kogevandet fra kartoflerne. NB - mosen må ikke blive for tynd.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker og læg dem i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og fordel kartoffelmosen over stykkerne. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min. (afhængig af tykkelse). Er der mos til overs kan den bages ved siden af i et lille fad.

Sauce: Fiskefond (eller hønsefond) og fløde (eller sødmælk) koges ind til saucen får en passende konsistens. Jævn evt. med lidt maizena. Tilsæt sennep og smag til med salt og peber.

Server sammen med godt brød og små tomater.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?