Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Del broccoli i forholdsvis små og ensartede buketter og vend dem sammen med mandlerne i lidt god olivenolie og salt og peber. Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber. Kom fisk, broccoli og mandler på en bageplade og bag det hele i en forvarm ovn ved 200 grader i 10-12 minutter.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 10 min., sluk og lad quinoaen trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen køle lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.
Skær salaten i tynde strimler og skyl den grundigt i 2 hold koldt vand - og tør i en salatslynge. Skær æbler i tern og pil og fint hak rødløg - vend begge dele med den let afkølede quinoa sammen med salat. Smag til med revet pecorino, salt, peber, lidt sukker samt citronsaft og lidt af den gule skal. Kom det hele i en skål eller et fad, dryp generøst med din bedste olivenolie, og kværn sort peber over. Vend rundt.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()