0
Friteret lange/kulmulefilet med karrystegte persillerødder og kartofler samt sursød hvidkålssalat

Friteret lange/kulmulefilet med karrystegte persillerødder og kartofler samt sursød hvidkålssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Persillerødder/kartofler: Skræl persillerødder og kartofler og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 3 x 3 cm. Kog dem op i rigelidt saltet vand – lad dem koge 4-5 minutter. Hæld vandet fra og lad det dampe godt af. Vend sammen med god olivenolie. Krydr med salt og karry (gem lidt til fisken) og læg dem – i ét lag - i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 200 grader forvarm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 35 minutter). Vend rundt i dem et par gange undervejs!

Sursød hvidkålssalat: Fjern de yderste blade på kålen, del den i kvarte og fjern stokken. Snit kålen så fint du kan, fx på et mandolinjern, hæld citronsaft i og vend rundt sammen med lidt salt og sukker og et genrøst splash af din bedste olivenolie. Lad kålen trække i 15-20 min. før du serverer den.

Fisk: Del fileten på langs og skær stykker på ca. 10 cm. Krydr fisken med lidt salt og peber og en lille smule karry. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Steg på en pande eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

Anretning: Som vist på billedet med masser af plukket persille på toppen. Server sammen med den neutrale yoghurt – rørt med lidt citron.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?