0
Fiskefilet med persillesovs og sprød frugtsalat

Fiskefilet med persillesovs og sprød frugtsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skyl, skrab eller skræl kartoflerne og kog med med 2 tsk. salt. Når kartoflerne koger, skruer du ned på middel varme, så kartoflerne bare småkoger. Kartoflerne skal koge i 14-18 minutter. Hæld vandet fra, og tilføj en lille klat smør.

2. Skyl persillen, og fjern de største og groveste stilke. Hak persillen fint.

3. Lav en dressing til frugtsalaten: Riv skallen af ½ citron ned i en skål, og pres også citronsaften fra den halve citron ned i skålen. Tilsæt 1 spsk. olivenolie og 1-2 spsk. hakket persille (resten skal bruges til sovsen senere), lidt sukker, lidt salt og lidt peber. Rør dressingen sammen.

4. Skyl vindruerne, tør dem med køkkenrulle, og skær dem i halve. Læg dem i en stor skål (hvor der også er plads til æbler og pærer).

5. Skyl æblerne og pærerne. Skær æbler og pærer i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.

6. Læg skiverne i frugtskålen, og vend dem med det samme godt rundt sammen med dressingen, så skiverne ikke bliver brune, før du er klar til at servere.

7. Kom bechamelsaucen i en gryde, og varm den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd den med lidt vand, hvis du synes, den er for tyk, når den er varmet igennem. Tilsæt persillen lige før servering, og smag til med salt og peber.

8. Tag fiskefileterne op af pakken. Dup dem evt. tørre med lidt køkkenrulle.

9. Kom mel i en dyb tallerken. Bland lidt salt og lidt peber i melet. Vend hver fiskefilet i lidt hvedemel, så fileten er dækket af mel. Læg dem på et tørt spækbræt, så de er klar til, når du skal stege dem.

10. Sæt en pande på komfuret, og skru helt op for varmen. Hæld neutral olie på panden og læg også smørret på panden. Vent til det er blevet lysebrunt, og er bruset af.

11. Læg fileterne på panden, og skru ned til middelvarme.

12. Vend fileterne efter 2-3 minutter. De skal være helt gyldenbrune, før du vender dem. Når fileterne er gyldenbrune på begge sider, er de færdige.

13. Hvis du ikke har plads til alle fileterne på panden, kan du enten stege dem på 2 pander, eller du kan lægge fileterne i et fad, efterhånden som de er færdige, og sætte fadet i en lun ovn (ca. 75 grader), mens du steger resten.

14. Skær lidt citronbåde.

15. Server de varme fileter på et fad pyntet med citronbådene, hæld kartoflerne i en skål, sovsen i en anden skål, og server det hele sammen med frugtsalaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?