0
Filet royal af torsk med sauteret babyspinat med rosiner og pinjekerner

Filet royal af torsk med sauteret babyspinat med rosiner og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Pensl fileterne med lidt olie og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. eller til kødet er mælkehvidt og nemt at skille i flager.

Babyspinat: Læg rosinerne i en skål, overhæld dem med kogende vand, og lad dem trække i 15 min. Hæld derefter vandet fra. Rist i mellemtiden pinjekernerne på en tør pande ved jævn varme i 2-3 min. under konstant omrøring til de er gyldenbrune. Pas på - de brænder nemt på. Pil hvidløgene og skyl babyspinaten og dryp den af. Varm smørret i en stor sauterpande ved svag varme. Tilsæt hvidløgene og svits dem i 2 min. til de er let gyldne, men ikke brune. Tag hvidløgene op med en hulske og smid dem væk. Læg babyspinaten på panden sammen med den smule vand, som stadig hænger ved bladene. Læg låg på panden og damp babyspinaten i 4-5 min. til den er faldet sammen. Tag låget af, rør de udblødte rosiner samt pinjekernerne i og lad det hele stege videre til væden er fordampet. Krydr med salt og peber og lidt citronsaft.

Fordel spinaten på 4 tallerkner og anret fisken oven på.

Server sammen med stegte kartofler og grillede tomater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?