0
Dampet skærising med lun salat af agurk og skalotteløg vendt i ymer og dildsauce

Dampet skærising med lun salat af agurk og skalotteløg vendt i ymer og dildsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skærising:

Fileterne foldes så de har samme tykkelse og krydr med salt og peber. Hæld fiskefond i en gryde og placér fileterne i lagen. Bring gryden i kog, skru ned for blusset og lad fileterne dampe i ca. 2 min.

Salat:

Skræl agurken og riv den på et rivejern. Udvand agurken: Drys salt på agurken og lad den trække i ca. 10-15 min. Vandet fjernes ved at duppe med et stykke køkkenrulle. Skær skalotteløgene i ringe. Svits løgene på en pande tilsat lidt olie i ca. 1 min. Tilsæt agurk og 1/3 dl hvidvin og lad det koge med i ca. 1 min. Kom agurk og løg i en skål. Vend ymer i og smag til med skal af citron, hakket dild, salt og peber.

Dildsauce:

Reducér fonden fra fisken, tilsæt fløde og kog saucen ind til den får en cremet konsistens. Tilsæt sidst hakket dild.

Server retten med ovnbagte kartoffelbåde.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?