0
Dampet lyssej på bund af bønner og linser med purløgssauce

Dampet lyssej på bund af bønner og linser med purløgssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skinkeskiver: Alle former for tynde skinkeskiver kan benyttes. Læg skiverne på et stykke bagepapir og bag dem sprøde i ovnen.

Lyssej: Skær fisken i 4 portionsstykker, der er ens i højden. Kom fonden op i en gryde sammen med lidt vand, tilsæt salt og peber. Kog væden op og kom portionsstykkerne ned i væden. Lad det småsimre til fisken er mør.(ca 8 min.)

Bund af linser og bønner: Kog linserne møre i lidt vand i ca. 2 min. Hæld væden fra linserne. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. De grønne bønner skæres i mindre stykker og sauteres i lidt smør/olie i en gryde sammen med linserne i min. 5-7 minutter og en ½ tsk. reven peberrod. Smag til med salt og peber.

Purløgssauce: Hæld væden fra fisken op i en gryde. Tilsæt fløde og lad det koge godt ind. Smag til med salt, peber evt. lidt hønsefond og tilsæt masser af hakket purløg.

Anret fisken oven på de sauterede bønner, pynt med den sprøde skinke og server purløgssaucen ved siden af.

Retten serveres med små kartofler el. brød.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?