Fisk: Del fisken i 4 portioner, krydr med salt og peber og sæt fisken på køl. Damp fisken i ca. 10 min. i en lille gryde i letsaltet vand til kødet kan skilles i lameller.
Kompot: Skyl æblerne (brug fx Cox Orange), skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skræl jordskokkerne og skær dem i tern på 1 cm. Soigner skalotteløget og hak det fint. Læg æbler, jordskokker og skalotteløg i et ovnfast fad smurt med olivenolie. Tilsæt friskhakket estragon (gem lidt til pynt) og 2 dl æblejuice og krydr med salt og peber. Dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min.
Sauce: Karryen ristes let i en gryde sammen med ½ spsk. olivenolie. Tilsæt sukker, citronsaft, ½ dl æblejuice og 2½ spsk. vand. Lad det småsimre i 5 min., tag gryden fra varmen og vent ca. 5 min. Pisk ca. ½ dl olivenolie i den lune karrymasse til en tyk sauce og smag til med salt og peber.
Anretning: Fordel kompotten på tallerknerne, læg fisken oven på, dryp med saucen og pynt med lidt frisk estragon.
Server sammen med løse ris, pasta eller små kartofler.
Kundekommentarer ()