0
Dampet kuller med kompot af æbler og jordskokker med karrysauce

Dampet kuller med kompot af æbler og jordskokker med karrysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i 4 portioner, krydr med salt og peber og sæt fisken på køl. Damp fisken i ca. 10 min. i en lille gryde i letsaltet vand til kødet kan skilles i lameller.

Kompot: Skyl æblerne (brug fx Cox Orange), skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skræl jordskokkerne og skær dem i tern på 1 cm. Soigner skalotteløget og hak det fint. Læg æbler, jordskokker og skalotteløg i et ovnfast fad smurt med olivenolie. Tilsæt friskhakket estragon (gem lidt til pynt) og 2 dl æblejuice og krydr med salt og peber. Dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min.

Sauce: Karryen ristes let i en gryde sammen med ½ spsk. olivenolie. Tilsæt sukker, citronsaft, ½ dl æblejuice og 2½ spsk. vand. Lad det småsimre i 5 min., tag gryden fra varmen og vent ca. 5 min. Pisk ca. ½ dl olivenolie i den lune karrymasse til en tyk sauce og smag til med salt og peber.

Anretning: Fordel kompotten på tallerknerne, læg fisken oven på, dryp med saucen og pynt med lidt frisk estragon.

Server sammen med løse ris, pasta eller små kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?