0
Bagt torsk med urteragout, honningmarinerede rødbeder og ærtepuré

Bagt torsk med urteragout, honningmarinerede rødbeder og ærtepuré

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Urteragout: Skræl gulerod, pastinak (el. persillerod) og porre og skær dem i små tern. Svits dem i lidt olie, uden at de tager farve. Tilsæt 1/2 dl hønsefond og kog den ind til ca. en trediedel. Tilsæt fløde og lad ragouten koge til den får en passende konsistens. Krydr med salt og peber og 1/2 tsk dijon sennep.

Torsk: Krydr fileterne med salt og peber. Anret fisken i et ildfast fad og sørg for at stykkerne er ens i højden. Lav evt. et ikke gennemgående snit og fold torskefileten. Fordel ragouten ovenpå fisken. Tilsæt ca. 2,5 dl hønsefond og bag retten i ovnen ved 200 g i ca. 8-10 min.

Honningmarinerede rødbeder: Kog 1 dl hønsefond og 1 dl vand op med honning og anisfrø. Skræl rødbederne, skær dem i strimler og kog dem i lagen i ca. 8-10 min. indtil de er "al dente"

Ærtepuré: Brug frosne fine ærter. Blancher ærterne i letsaltet vand. Blend dem med væden fra fisken. Puréen varmes og smages til med salt, peber og en smørklat.

Server retten med små råstegte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?