Vend fileterne i durummel. Varm smørret op på en pande til det begynder at bruse - ryst panden undervejs. Lad smørret blive brunt og dufte nøddeagtigt. Læg fileterne på panden, drys med en smule salt og steg ved medium varme i ca. 3 minutter.
Tzatziki:
450 g agurker
5 g hvidløg (1 fed = ca. 3 g)
150 g drænet yoghurt 10 %
1 spsk olivenolie
groft salt
peber
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver eller riv agurken groft. Kom agurkestykkerne i en si og vend saltet i. Lad det stå 1 time og dryppe af. Pres hvidløget og rør det i yoghurten sammen med olien. Vend agurkerne i og krydr med peber. Smag til med salt.
Server sammen med små kogte kartofler.
Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfatter: Nikolaj Løngreen.
Kundekommentarer ()