0

Stegt laks med syltet citron, svampefrikassé og pasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern skindet på fisken og krydr med salt og peber. Steg på den modsatte side af "skindsiden" i smør/olie på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 4-6 min. (afhængig af tykkelse) og server straks.

Svampefrikassé: Steg svampene på en dyb pande i lidt smør til de tager godt med farve. Tilsæt finthakket hvidløg og skalotteløg og sautér i ca. 1 minut. Tilsæt fonden og lad det koge næsten væk, tilsæt fløden og reducer til frikasseen er cremet. Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft. Tilsæt lige før servering fintklippet purløg.

Syltet citron: Skyl citronen og skær skallen af med en tyndskræller (KUN det gule, intet af det hvide) i så fine strimler som mulig (det kan også gøre med et juliennejern). Hæld ½ tsk. fint salt og saften fra citronen over skallen og lad det hele trække i en times tid.

Pasta: Kog pastaen efter anvisning på pakken/posen - husk de gerne må være lidt al dente. Dræn pastaen og vend den sammen med parmesan og lidt god olivenolie. Tilsæt ca. halvdelen af den syltede citronskal og vend det hele rundt - smag til med salt og peber.

Server retten sammen med resten af den syltede citron som tilbehør og grøntsnacks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?