0
Skindstegt kulmule med blomkålsrisotto

Skindstegt kulmule med blomkålsrisotto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Blomkålsrisotto: Hak skalotteløget fint. Soigner blomkålen og skær den i tern på ca. 1 cm. Det finthakkede skalotteløg svitses gyldent i olie i en gryde i ca. 1 min., hvorefter blomkålen tilsættes og svitses med i ca. 30 sek. (der skal stadig være "bid" i blomkålen). Tilsæt fløden (mælk kan også bruges) og giv det hele et opkog. Til sidst tilsættes friskrevet parmesan og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.

Fisk: Fisken skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Fisken steges på en pande i lidt olie på skindsiden - først ved god varme og derefter på lidt lavere blus. Steges i ca. 5-10 min. (til kødet får en mælkehvid farve). NB - Fisken steges KUN på skindsiden - læg evt. låg på panden (eller dæk med et stykke stanniol) for at få fisken gennemstegt.

Server retten sammen med små kartofler og friskhakket persille.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?