Rösti: Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand sammen med en kvist dild. Når kartoflerne koger tages gryden af blusset. Lad kartoflerne trække i vandet, indtil du kan tage dem op uden at brænde dig, så er de klar til at rive. Kartoflerne rives på et rivejern og röstien krydres med salt og peber. På et stykke plastfolie lægges en håndfuld rösti. Pak röstien sammen til en pakke og læg den på køl i ca. 5 min. Gentag med resten af röstien. Plastfolien tages af og pakkerne steges i ½ dl olie i ca. 2-3 min. på hver side, indtil de er gyldne. Tips: Arbejdet med röstien er lettere, hvis du har våde fingre.
Fisk: Vend fileterne i durummel på begge sider og steg dem gyldne i olie på en varm pande.
Pesto: ½ dl olie, hvidløg, rucolasalat (eller basilikum), pinjekerner, parmesanost, salt og peber blendes.
Server rösti, fisk og pesto sammen med snackgrønt.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()