0
Gratineret mørksej loins med porrer og courgetter i karry-parmesanfløde

Gratineret mørksej loins med porrer og courgetter i karry-parmesanfløde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. 150 g ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minut¬ter. Slå dem løse med en gaffel, og server straks.

Sauce: Porre og courgette renses, skæres i fine julienne (strimler), og lægges i koldt vand i 5-10 minutter.

Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i en lille klat smør i en gryde.

Tilsæt karry, og rist igennem 1 minut, uden at det tager farve.

Tilsæt julienne af porre og courgette og sauter med, uden det tager farve et par minutter.

Tilsæt fløde, og reducer saucen til let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv masser af parmesan i (gem lidt til fisken), og smag til med salt og peber.

Fisk: Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber på begge sider.

Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, og den varme kar¬ryfløde med garniture hældes over.

Skyl og halvér tomaterne, og vend dem med lidt salt og sukker i en skål.

Fordel tomaterne omkring fisken med skærefladen opad.

Riv det sidste parmesan og drys over, og gratiner retten i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter.

Anretning: Som vist på billedet med kogte ris.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?