0
Torskefilet a la fish ’n’ chips med sellerifritter, agurkeremoulade og ketchupcreme

Torskefilet a la fish ’n’ chips med sellerifritter, agurkeremoulade og ketchupcreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ketchup: Halver peberfrugten, fjern stilk og kerner og gnid skallen med lidt olie. Grill peberfrugten i ovnen med skallen opad til denne er sort og boblet op (ca. 10 min.). Læg peberen i en skål og dæk til med film. Lad den stå i 5 min. Træk skindet forsigtigt af og blend resten sammen med ketchup og finthakket hvidløg. Vend 3 spsk. cremefraiche i og smag til med salt, peber og evt. mere ketchup.

Remoulade: Skræl agurken, halver den og skrab kernerne ud. Skær resten i meget små tern og rør dem sammen med 4 spsk. cremefraiche og remoulade. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Note til friturestegningen: Den samme frituregryde anvendes til både sellerifritter og fiskestave. Fritterne laves først - af 2 omgange - da de skal have længst tid og kan holde sig varme mens fiskestavene tilberedes.

Fritter: Skræl sellerien og skær den i 8 cm lange stave på ca. 1x1 cm i bredden. Varm majsolien godt op – stik en selleristav ned i olien og hvis det bruser omkring den, er olien varm nok. Fritér selleristavene i 4-5 min. til de er gyldne, sprøde og møre. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys dem godt med (syde)salt. Alternativt kan fritterne vendes i olie, salt og peber og bages i en 200 grader varm ovn i 15-20 min.

Fisk: Skær fileterne i tykke stave på ca. 7 cm i længden og 2½ cm i bredden. Bland melet sammen med salt og peber, pisk æggene let sammen og hæld raspen i en skål. Vend først fisken i mel (ryst overskydende mel af), herefter i æg og til sidst i raspen. Steg fiskestavene i frituren - et par stykker ad gangen - i ca. 1 min. til paneringen er sprød og gylden. Dryp dem af på køkkenrulle før servering.

Anretning på ægte fish ’n’ chips manér: Bland fritter og fiskestave og fordel dem i 4 kræmmerhuse lavet af avispapir. Top med en skefuld agurkeremoulade og en skefuld ketchupcreme – spis med fingrene.

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?